Rengøring og hygiejne
Profboard Cleaning – Profboard Pro Serie 270 / Serie 470 / Profboard Private Serie 670 / Sheet Serie 1000
Bundpladen tåler alle gængse rengøringsmidler.
Bundpladen, inklusive stålben | gummifødder | kliksystem, kan rengøres i opvaskemaskine eller under vandhanen. Bundpladen kan også tåle skoldning med kogende vand.
Bundpladen bliver ridset, hvis den bruges som udskæringsbræt til varme stege og andre fødevarer. Afhængigt af de fødevarer, som det bruges til, kan området af bundpladen, der bruges til at skære, blive misfarvet med tiden.
Bundpladen vil udvide sig, når den udsættes for varme, for eksempel i en opvaskemaskine. Den vil dog trække sig tilbage til sin oprindelige størrelse, når den er afkølet. Bemærk, at bundpladen og skærepladerne kun passer sammen, hvis de har samme temperatur.
Stil aldrig varme gryder eller pander direkte på bundpladen.
PROFBOARD Rengøring – Cool Collection
Bundpladen tåler alle gængse rengøringsmidler.
Bundpladen må ikke rengøres i opvaskemaskine.
PROFBOARD rengøring – skæreplader
Skærepladerne kan tåle alle gængse rengøringsmidler.
Skæreplader kan rengøres i opvaskemaskine eller under vandhanen. Hvis der bruges opvaskemaskine, er det vigtigt, at pladerne er helt i vater, da de ellers kan bøje under tørreprocessen. Pladerne må aldrig udsættes for belastning under vask.
Undgå at placere varme gryder og pander på pladerne, da det vil beskadige dem.
Ligesom bundpladen udvider skæreplader sig, når de opvarmes. De trækker sig dog også tilbage til deres oprindelige størrelse ved afkøling. Bundpladen og skærepladerne passer perfekt til hinanden igen, når de har nået samme temperatur.
PROFBOARD Nyttige tips
De tynde skæreplader må kun bruges til at tilberede kolde ingredienser.
Placer aldrig noget varmt på skærepladerne, da det vil deformere dem. Hvis du skal skære noget varmt, så brug enten bundpladen alene eller monter et udskæringsbræt, hvis du har et.
Både udskæringsbrættet og bundpladen kan modstå varme, og overskydende kødsaft kan samle sig i den fræsede rille.
Skærepladerne kan bruges på begge sider.
Skærepladen er lavet af PP (polypropylen), som er skånsomt for dine knive. Skærepladen vil gradvist blive mere ridset, jo mere du bruger dem. Når du synes, at de er for hårdt ridset, kan du erstatte dem ved at købe en refill-pakke hos din forhandler. Erfaring har vist, at skærepladerne holder omkring fire til otte måneder afhængigt af, hvor meget de bliver brugt.
Det er grundtanken bag konceptet – at det er nemmere at udskifte en skæreplade end et helt skærebræt for at opretholde en god fødevarehygiejne. Dette er ikke kun sund fornuft, det er også billigere i det lange løb.
HACCP princip
Skæreplader fås i 7 forskellige farver baseret på det såkaldte HACCP-princip, der anvendes i professionelle køkkener. Kort sagt betyder det, at der skal bruges et forskelligt farvet skærebræt til hver gruppe af råvarer.
Dette sikrer et højt niveau af fødevarehygiejne og minimerer risikoen for madforgiftning fra campylobacter eller salmonella. Hvis du ændrer skærepladen afhængigt af den kategori af råvare, du er i gang med at forberede, sikrer du den bedst mulige fødevarehygiejne.
Rød til råt kød | Grøn til grøntsager | Gul til fjerkræ | Blå til fisk og skaldyr | Hvid til mejeriprodukter | Sort til servering| Lilla til vegansk mad